نوع حکومت و ساختار سیاسی گرجستان
نوع حکومت کشور گرجستان جمهوری است. ارکان اصلی حکومت این کشور پارلمان است. همینطور رئیس جمهور و قوه قضاییه نیز از بخش دیگر ساختار سیاسی کشور گرجستان محسوب میشود.
پارلمان بالاترین مرجع قانونی کشور گرجستان محسوب میشود. پارلمان در این کشور 225 نماینده دارد به طوریکه مردم باید آن را انتخاب نمایند. قانون اساسی در کشور گرجستان در 24 آگوست 1995 به طور دقیق به تصویب پارلمان رسید. اصلاحیهای در این زمینه در سال های 2004 و 2007 نیز صورت گرفته است. قانونگذاری در کشور گرجستان مانند ایران است و از سوی نمایندگان مجلس صورت میگیرد.
رئیس جمهور در کشور گرجستان رئیس قوه مجریه و همینطور فرماندهی کل قوا را به عهده دارد. او این سمت را با رأیگیری مردم برای یک دوره 4 ساله برعهده دارد. لایحهها و طرحهایی که در این مسیر تصویب میشود پس از امضای رئیس جمهور برای اجرا به دستگاههای مربوطه ابلاغ میشود.
قوه قضاییه یکی از ارکان اصلی سیستم قضایی کشور گرجستان محسوب میشود، به طوری که شامل دادگاه عالی، دادگاه قانون اساسی و دادستانی کل است. قانون اساسی اولین و البته عالیترین قانون در این کشور محسوب میشود. سیستمهای حقوقی کشور گرجستان به طور کلی دارای یک سری قواعد دقیق و ضروری است. در نظر داشته باشید که این کشور به طور کلی دارای ساختار سیاسی مشخصی است و البته دارای یک سری تغییرات دقیق نیز شده است.